یک کارشناس سیاستگذاری محیط زیست با اشاره به اینکه در سالجاری شاهد پذیرش نیروهای غیر متخصص در سازمان محیط زیست بودیم، ابراز داشت: با توجه به وجود دانش آموختگان متخصص محیط زیست به نظر میرسد نیازمند یک بازنگری جدی در جذب رشتههای مورد نیاز در حوزه محیط زیست هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای آذربایجان شرقی اعلام کرد: بیش از ۵۰ درصد دشتهای استان جزو دشتهای بحرانی و ممنوعه اعلام شده است، هر سال باتوجه به برداشت آب زیر زمینی، شاهد افت سطح آبها در دشتها هستیم.
میزان مصرف آب در ایران حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد فراتر از میانگین جهانی است. بر اساس اعلام بانک جهانی، سرانه مصرف آب خانگی برای کشورهای بیابانی مانند ایران باید ۷۰ لیتر در شبانهروز باشد، اما اکنون بیش از این مقدار در شبانهروز مصرف میشود.
به گفته یک کارشناس حوزه آب، برای اصلاح وضعیت منابع آبی، در ابتدا باید اولویتهای اصلی شناخته و از رفتن به سمت بحثهای احساسی، غیرضروری و غیرفنی همچون آب ژرف جلوگیری شود و شرایط فعلی را با ایجاد ساز و کاری سر و سامان داد.
یک کارشناس حوزه منابع آبی و اقتصاد کشاورزی، معتقد است اقتصاد نمیتواند راهگشای حل بحران آبی در ایران باشد، چراکه آب بهعنوان یک نهاده در سبد تولید کشاورزان قرار دارد و اگر آب از این سبد حذف شود، بیشک تولید محصول کشاورزی و امنیت غذایی به هم خواهد خورد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: دولت باید آب مورد نیاز برای شرب و بخش صنعت را تأمین کند بنابراین با انتقال آب دریای عمان پس از شیرین کردن موافق هستیم.
با وجودی که آب شیرین، یک منبع طبیعی تجدیدپذیر محسوب میشود، اما محدود است، به طوریکه تنها یک درصد از آبهای جهان قابل آشامیدن هستند و منابع آب شیرین، تنها میتوانند از طریق فرآیند چرخه آب دوباره پر شوند.
مدیرکل علوم طبیعی کمیسیون ملی یونسکو و رییس مرکز مدیریت آب شهری تهران گفت: یکی از موضوعاتی که موجب شده سرانه مصرف آب در ایران بسیار بالاتر از کشورهای پیشرفته باشد، موضوع اقتصاد آب است؛ چراکه در تهران سهم آب در سبد خانوار کمتر از نیم درصد است که این عدد در مقایسه با کشورهای اروپایی عددی پایین به حساب میآید.
مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو گفت:مدیریت مصرف و تقاضا به عنوان مهمترین راهبرد وزارت نیرو در دوره جدید مد نظر قرار گرفته و این به معنی آن است که مشترکان ایفا کننده نقش اصلی در مدیریت آب و برق در کشور خواهند بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان تهران گفت:بر اساس اطلاعات به دست آمده از سند آمایش سرزمین مهمترین چالش پیش روی این استان آب و سپس آسیب های اجتماعی است.
ایجاد بازار آب موضوعی بود که در نشست اخیر کارگروه کارشناسی کمیته ماده ۱۲ از سوی بخش خصوصی مورد تأکید قرار گرفت. به باور فعالان اقتصادی اگر بازار آب شکل بگیرد، بهرهوری در مصرف آب بهبود پیدا میکند.
آمارها نشان میدهد در شرایطی که فقط ۱۲ درصد مساحت ایران زیر کشت میرود، بیش از ۹۰ درصد آب مصرفی کشور به بخش کشاورزی اختصاص دارد که بخشی از آن تلف هم میشود. این در حالی است که میانگین بازدهی آب مصرفی بخش کشاورزی در ایران ۴۰ درصد کمتر از متوسط استاندارد جهانی است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان یزد گفت: متأسفانه با توجه به خشکسالیهای اخیر و برداشت غیراصولی از منابع زیرزمینی آب بهخصوص دشت یزد - اردکان که از منابع مهم آبهای زیرزمینی استان است، با کاهش سالانه ۴۰ سانتیمتری مواجه شده و همچنین ای.سی آب نیز از ۱۲۰۰ به ۱۵۰۰ افزایش یافته که اصطلاحاً به آن لب شور میگویند.
قنات مطمئن ترین و پایدارترین گزینه در بهره برداري مطلوب و منطقی از سفره هاي آب زیرزمینی است و به علت میسر بودن بهره گیري از امکانات و زیر ساخت هاي بومی،کاهش هزینه ها و صرفه جویی در مصرف انرژي می تواند توجیه گر سرمایه گذاري و هدایت بخشی از سرمایه ها در نواحی خشک و نیمه خشک باشد.
اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی بهطور متوسط سالانه ۶ میلیارد مترمکعب است و پیشبینی میشود در صورت صادرات بیرویه در بخش کشاورزی و عدم رفع چالشهای موجود، این رقم به بیش از ۱۲ میلیارد مترمکعب برسد.
اهمیت منابع آب شیرین و تاسیسات زیربنایی آبی برای سلامت جوامع انسانی، طبیعی و اقتصادی موجب شده است که این منابع از عمده ترین اهداف حملات تروریستی به شمار روند. احتمال حمله تروریستی به این منابع همواره وجود داشته و حمله به منابع آب آشامیدنی سابقه ای طولانی در تاریخ دارد.
خشکی و کم آبی در بسیاري از نقاط کشور ما یک واقعیت اکولوژیک محسوب می شود. نیاکان ما از شرایط محیطی و امکانات موجود خود به بهترین وجه استفاده می کردند.آنان با درایت تحسین برانگیزي، از این محیط خشک طبیعی به طرز مناسبی بهره می گرفتند و باغ هاي سرسبز و رویایی به وجود می آوردند و با تخصیص منابع آبی، سطوح وسیعی را به زیر کشت می بردند. آنان همچنین آب شرب بسیاري ...
زیست آنلاین: به گفته معاون امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، امروز شاهد بحران محیط زیست هستیم و باید اظهار داشت که مشکل امروز کشور در بخش محیط زیست « نگرش های غلط » است.